En slösad vecka

Jag kör dagens spartips. Det betyder att det finns en sak jag inte gillar. När jag måste slösa. Eller överhuvudtaget spendera pengar jag inte vill spendera. Det senare är förresten en bra definition på slösande. Att spendera pengar man inte vill spendera.

I helgen gick det mycket sådana pengar. Min dator kraschade för ett tag sedan och jag har inte tagit tag i att köpa någon ny. Nöjt mig med paddan och lånat sambons dator när jag verkligen behövt lite större skärm och tangentbord. Nåja, det fanns på inköpslistan. Värre var att vakna upp på lördagmorgonen med insikten att mobilen är tvärdöd. Utan den klarar jag mig INTE!

Så bara att väcka en morgontrött sambo för att få moraliskt stöd och iväg till 3butiken i Kista galleria. Två veckor med lånemobil (minst!) och konstnadsförslag om ca 10 arbetsdagar. Hjälp! Jag är beroende av min mobil, jag har allt i den! Att gå från min vanliga mobil till lånemobilen är som att gå från ny BMW till en gammal volvo. Inte så att informationen är borta, jag är bra på att använda molntjänster, var väl någon bild från systerdotterns ettårskalas förra helgen som fattades, men det är lätt att återställa. Nej, men att vara utan Natural Cycles, Evernote, bank- ID, jag ni fattar. Även om jag kan ladda ner det till paddan blir det inte riktigt lika smidigt. Jaja, vi får vänta på domen. Åter till ämnet.

När vi ändå var på elektronikshoppingmode passade vi på att äntligen köpa en ny dator till mig. Ett mycket tråkigt inköp. Dyrt men nödvändigt.

Jag är ingen datanörd. Tvärtom. Jag skulle gärna leva i en tid med gåspennor och brevduvor. Datorn för mig är en skrivmaskin och en administrationscentral. Det är allt. Att tvingas lägga pengar på det svider. Rejält. Men det är i alla fall skönt att ha ett tangentbord igen. Och nu kan jag äntligen ta tag i massa surdegar som jag kunnat inbilla mig att jag ”inte kan lösa utan dator”. Bort med den ursäkten. Bloggen är tillbaka, jag är tillbaka. Plånboken får gråta ett tag till, och jag har fått ett nytt hatobjekt som antagligen inte heller kommer lyda mig, men jag har tagit bort en ursäkt i alla fall.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>