Rösta idag!

Denna texten skrev jag på facebook inför EU-valet i maj. Den är lika aktuell idag, när vi röstar om vilka som ska styra vårt land, våra kommuner och våra landsting.

När mina farföräldrar föddes hade deras mödrar ännu inte rösträtt. Under deras livstid upplevde Europa hat och främlingsfientlighet. Idag får vi rösta, och vi har även ett val om vilket Europa vi vill ha. Vi kan välja att låta historien upprepa sig eller att visa att vi lärt oss något av historien. Rösträtt är inte givet, fred och tolerans är inte givet. Utnyttja din rösträtt idag.”

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>