Använder min bucketlist för att skapa min framtid.

Snodde den här underbara bilden från driftig.nu.Sitter nämligen just i de tankarna. Har under året fått ge upp en del planer, och skapa och skapa nytt. Tillsammans med älsklingen planerar jag ett nytt liv på ny ort (ok, andra sidan Stockholm, men det är en ny kommun och ny ort för oss). Vi planerar för hur vi ska hantera ekonomi, inredning och nya rutiner när förutsättningarna ändras.

Även karriärmässigt har jag fått börja fundera på vart jag vill. Har haft ett par diskussioner med chefen, och börjat skissa på vad jag vill åstadkomma på jobbet. Börjar känna mig riktigt taggad. Har egentligen alltid drömt om att vara egen, att uppfylla egna mål och tjäna pengar åt mig själv istället för att uppfylla någon annans dröm och göra någon annan rik. Men behöver det vara så? Att arbeta i ett team som anställd kanske kan vara rätt väg ändå? Jag kan ju för den skull ha egna projekt i mån av tid och ork, det handlar ju bara om planering och kommunikation.

Vad vill jag bli när jag blir stor? Vad vill jag ha åstadkommit när livet är slut?  Tittar man på min bucket-list handlar det mycket om resor och upplevelser, men också mitt eget ekologiska bokcafé, och att arbeta mer med småföretagande.

En dröm är att bli styrelseproffs, att bidra med min kompetens inom ekonomi, juridik och småföretagande genom att arbeta med styrelsearbetet i mindre företag, antingen som konsult eller som styrelseledamot. En annan dröm är att skriva en bok. Och en hel hög drömresor.

Ja, det är en spretig bucketlist, men jag väljer att se det som att mina mål kompletterar varandra istället för att gå åt olika håll. Det blir betydligt enklare att resa runt i Japan om man har en stabil inkomst för att få ihop reskassan.

10313860_788607497817040_8472346298261872917_n

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>