Nästan 20 år utan semester

Jag kan verkligen inte tro att det bara var ett par månader sedan jag bröt ihop fullkomligt av stress och utmattning. Det känns så långt borta. Att bli först sjukskriven och därefter tvingad till en lång semester var verkligen vad som behövdes för att komma igen. Har aldrig tidigare haft en fyraveckors semester i vuxen ålder. Hade första sommarjobbet efter nian. Det betyder att senast jag hade en så lång sommarledighet måste varit sommarlovet -96.

Det är nästan 20 år sedan!! Mer exakt 18 år. 18 år utan sammanhängande längre semester! Det är sjukt! Men jag har alltid använt semesterdagarna till annat. Tagit ut ett par dagar här och där för att gå en kurs, eller resa bort någon vecka på hösten. Tagit två veckor i sträck någon gång när en omtänksam chef tvingat mig (och varit på väg att avlida av att jag varit så uttråkad…) Haft tvångssemester när någon arbetsplats semesterstängt men verkligen gjort allt annat än att vila utan istället sett till att jobba någon annanstans (vilket var ganska enkelt när arbetsgivaren var ett bemanningsföretag). Ofta har jag haft timlön eller tidsbegränsade anställningar och då tagit ut pengar istället för tid. Haft någon vecka här och där mellan olika jobb eller uppdrag.

Jag har verkligen aldrig förstått grejen med semester. Förrän nu. Nästan fem veckor på balkongen med en hög böcker. Vila. Visserligen har jag tagit ett par arbetspass på Ghitas Café, men det har varit på ren glädje, och botat min värsta arbetsabstinens.

Men om man inte haft riktig semester på nästan 20 år var det väl på tiden. Och nu har jag äntligen börjat fatta grejen med vad den är till för.

Hej, jag heter Caroline och jag är en workoholic!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>