Struktur- njutning?

Jag har aldrig varit ett fan av struktur. Fast anställning, regelbundna tider, dagar som ser likadana ut har varit min mardröm. Allt som kan påminna om ett svenssonliv skrämmer mig. Jag vill inte leva det livet med villa, vovve, volvo, 8-5 jobb och fredagsmys. Inte min grej.

Men sedan kollapsen har det börjat ändras. Att komma tillbaka till jobbet på en halvtidsanställning har varit en ren njutning. Att gå upp på morgonen och veta att idag ska jag jobba på förmiddagen. På jobbet vet jag precis vad jag ska göra. Behöver inte tänka, bara utföra. Någon annan har ansvar för helheten, jag har ansvar för min del.

Kanske är det åldern, kanske är det lärdomar från vad som hände. Hur jag ville för mycket. Plötsligt låter ett fast heltidsjobb som en dröm. Ett 8-5 jobb. Gå till jobbet, leverera lite över vad som förväntas, gå hem. Laga mat, ta hand om en bostad. Läsa en bok på kvällen. Träna regelbundet.

Om ett par månader kommer jag och min sambo att flytta. Vi har fått ett förstahandskontrakt i en nybyggd lägenhet. Det blir verkligen symboliskt. Vi flyttar ut från hans gamla ungkarlslya och in i något nytt gemensamt. En möjlighet att bygga ett liv tillsammans, ett hem tillsammans, nya rutiner tillsammans.

Och vem vet, kanske kommer jag en dag att njuta av struktur.Njuta av dagar som jag kan planera, njuta av dagar och veckor som ser ungefär likadana ut. Njuta av ett välstädat hem och vardagsmiddagar. Kanske rent av börja gilla fredagsmys framför hjärndöd tv- underhållning? Eller nja, där går nog gränsen för hur mycket svensson jag kan bli.

 

2014-06-28 15.22.31

Vårt blivande hem som det såg ut vid visningen. Förhoppningsvis är det färdigbyggt tills vårt planerade inflyttningsdatum.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>