Tankar om välgörenhet

Varje månad köper jag Better Globes donationspaket. Det kostar 53 euro och består av:

– 2 Better Globeträd som du får vinst av
– 2 donationsträd till behövande samhällen
– 500 liter vatten till fattiga bönder
– 1,5 Euro för skolbyggnad
– 1,5 Euro för mikrofinansiering

Utöver det blir det inte mycket välgörenhet för min del. Men denna sommaren har vi rensat inför kommande flytt. Jag har tappat räkningen på antalet lådor och klädpåsar som gått iväg från oss till Myrorna och Erikshjälpen. Visst hade jag kunnat sälja grejerna själv på tradera eller blocket. Men tiden, frakten och annonskostnader…

När det gäller att skänka prylar och kläder till Myrorna känns det snarare som att de gör mig en tjänst än att jag hjälper dem. De löser ju ett problem för mig, jag blir av med grejer som vi tröttnat på utan att behöva slänga fullt användbara saker. Att någon annan får glädje av det och pengarna går till bättre behövande är en bonus.

Så bort med helgonglorian nu. Jag skänker till välgörenhet när det gynnar mig.

Utom så klart donationspaketet. Jag har besökt skolorna. De ligger mig varmt om hjärtat, och jag minns fortfarande rektorns blick när han berättade om skolans BETONGGOLV! Läs mer här

395240_10150600367002819_925489382_n

 

Det nya skolköket, byggt för pengarna från donationspaketen.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Tankar om välgörenhet

 1. Hej!

  Eftersom du nämner Myrorna så vill jag tipsa om en bortskänkessajt där allt är gratis. Det finns allt från kläder och leksaker till möbler och vitvaror. Allt skänks bort utan ersättning.

  Den visar även saker som skänks bort från andra bortskänkessajter så allt finns samlat på ett ställe.

  Den finns både som vanlig websida, http://www.globaround.com/Container.aspx, och som gratis app på AppStore,
  https://itunes.apple.com/se/app/globaround-container/id755791899?mt=8&ign-mpt=uo%3D4.

  /Ann

 2. Hej!

  Eftersom du nämner Myrorna vill jag tipsa om en bortskänkessajt där allt är gratis. Det finns allt från kläder och leksaker till möbler och vitvaror. Allt skänks bort utan ersättning.

  Den visar även saker som skänks bort från andra bortskänkessajter så allt finns samlat på ett ställe.

  Den finns både som vanlig websida, http://www.globaround.com/Container.aspx, och som gratis app på AppStore,
  https://itunes.apple.com/se/app/globaround-container/id755791899?mt=8&ign-mpt=uo%3D4.

  /Ann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>