Rea på träd

Som många vet arbetar jag som ambassadör åt Better Globe.  Jag har inte bloggat så mycket om det, eftersom jag inte arbetat så aktivt senaste året. Skälet har helt enkelt varit tidsbrist. Jag har drivit andra företag, pluggat och helt enkelt inte hunnit med.

Men förhoppningsvis kommer jag nu att få lite mer tid över för detta hjärteprojekt. Better Globe arbetar i den kenyanska semiöknen och planterar träd där öknen breder ut sig och inget annat växer. Jag besökte själv området 2012 och fick en möjlighet att se verksamheten  på plats.

För att beskriva verksamheten kort så fungerar det så att privatpersoner och företag köper träd, styckvis, genom Better Globes ambassadörer. Träden växer upp och genererar på sikt avkastning till ägarna. Efter 20 år har man fått igen sin investering med råge, och dessutom gjort en rejäl insats för miljön. Vill man kan man även genom Better Globes donationspaket stödja vattenprojekt, mikrofinansiering av företag och lokala skolor.

Ett av mina starkaste minnen från besöket i Kenya var just besöket på en av de skolorna. Hur rektorn, lysande av glädje berättade att de fått betonggolv på skolan, och verkligen tackade för att vi finansierat det. Det nya skolköket som också finansierats genom våra donationspaket. Väldigt spartanskt med våra svenska mått mätt, men en fantastisk förbättring för kökspersonalen.

Jag kan verkligen prata länge om Better Globe. Det är verkligen något som jag brinner för, barnen på skolorna, trädplanteringen som bidrar till att binda både koldioxid och även binda jorden i torra områden och hindra ökenspridning…ja ni hör. Och detta skulle bara bli ett kort inlägg med en påminnelse om att det till och med 31 juli är rea på träd.

Läs mer här eller kontakta mig för mer information.

425510_10150600355992819_1056042280_n

Japp, jag planterade faktiskt två träd

395240_10150600367002819_925489382_n

Det nya skolköket. Tidigare lagades maten direkt på marken

Coupon_summer_offer_SE

Ordinarie pris 17 euro styck. Passa på innan juli tar slut.

Är du inte redan kund så kontakta mig på caroline.auren@gmail.com så hjälper jag dig komma igång. Eller registrera dig direkt på betterglobe.com/16311

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>