Funderingar en semesternatt av en klyschig 80-talist…

Semester ger tid att tänka, planera och tänka tillbaka. Hur har året varit? Vad ska jag göra lika nästa år? Och framför allt, vad ska jag göra annorlunda? Vem vill jag vara nästa sommar? Vad vill jag göra? Hur vill jag leva?

Det här året började som vanligt, jag och kärleken skålade in året och deklarerade att 2014 skulle bli vårt år. Allt var redan på väg neråt, men på något sätt var vi optimistiska, det skulle vända. Och delvis har det vänt. Vi har fått ett förstahandskontrakt och planerar en flytt. Jag har ett jobb som jag vill fortsätta på. Jag har lämnat annat som fick mig att bara må dåligt. Jag har lämnat sammanhang som kostat mer än det smakat.

Problemet är att det blivit ett tomrum nu. Vad ska jag göra med all tid? Jag är van att jobba i princip dygnet runt, och samtidigt ta någon kurs i personlig utveckling, eller läsa någon fristående kurs vid någon högskola, eller varför inte lära mig ett nytt språk på Medborgarskolan, eller något annat nytt. Starta nya företag, bloggar, projekt. Och just nu har jag tomt. Det är tomt i kalendern. Tomt i att göra listan. Tomt i affärsplansdokumenten. Tomt på läxor och hemuppgifter. Tyst i telefonen och tomt i inkorgen.

Visst, jag gick i väggen. Visst, jag behövde dra i bromsen. Men hur länge? Vad ska jag göra nu? Var ska pengarna komma ifrån? Hur ska jag som person utvecklas? Vad är nästa sak jag vill lära mig? Vem vill jag vara sommaren 2015?

 

image

Ok, jag kan faktiskt inse att det är ungefär så här jag beter mig. Klyschigt och bortskämt. Generation Y.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>