Varning för LCHF- grupperna på facebook

Jag äter LCHF sedan ungefär ett år. Inte så mycket för viktminskning, utan mer för att må bra. Jag har fått bra resultat och en akne som jag brottats med sedan tonåren har försvunnit, tillsammans med gasmagen och andra besvär.

En fördel med LCHF är också att man kan verkligen äta nästan som vanligt. Bara utesluta det mest skadliga. Jag äter liberal LCHF och älskar grönsaker och byter gärna ut pasta och ris mot morötter eller blomkål. Jag slipper räkna kalorier eller hålla en diet.

Jag har även en historia av tidigare ätstörningar. Detta är en beroendesjukdom som tyvärr ibland visar sitt fula tryne.LCHF fungerar trots detta just för att jag verkligen får äta.

Det som däremot nästan triggar igång det är LCHF-grupperna jag gått med i på facebook. Maken till mobbare! Lägger man upp en bild på något som råkar innehålla minsta lilla kolhydrat, vare sig det är en ”under jord-grönsak” eller något med för lite fett får man veta sin plats direkt. Jag försökte tipsa om hur jag gör med take- away mat, där jag tar bort riset och ber om extra grönsaker istället för att göra det mindre dåligt, genast hackas det på att det minsann är socker i såsen på thaien. Jag vet att det är socker i såsen! Jag väljer att äta det ändå! Jag vet att take- away inte går ihop med superstrikt LCHF men vårt kylskåp är trasigt och jag hade verkligen inte ork att laga mat ikväll. Alla kan inte ställa sig och baka hemgjorda keso-bröd varje dag. Vad är det med grupper som kallar sig ”tips och pepp” om det bara går ut på att trycka ner varandra?

Nu går jag ur alla facebooks LCHF- grupper. Jag orkar inte. Det triggar ätstörningsmonstret mer än det hjälper. Det handlar återigen om att räkna, men nu ska man räkna kolhydrater istället för kalorier. Och trycka i sig fett! Är inte det ätstört? Jag vill ha tips och pepp i att hitta bra mat jag mår bra av och en livsstil som funkar men hela LCHF-”rörelsen” tycks ha spårat ur och blivit precis vad de hela tiden påstår att de inte är, ett gäng galningar som sitter och slevar smör med sked i sekt-form.

Så ledsen, trodde jag hade hittat rätt stöd men inte den här gången heller.

Jag kommer fortfarande att äta LCHF, men nu är det hej då till alla livsfarliga stödgrupper!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Varning för LCHF- grupperna på facebook

  1. Pingback: Vem lyssnar du till när det kommer till kosten? | Caroline Aurén @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>