Göra affärer med gubbar…

ok, jag kanske drar många över en kam nu, men ibland stöter man på fördomar som kvinnlig företagare…

Senaste exemplet var när jag ringde på en blocket-annons gällande utrustning. Först blev jag helt bortsnäst då mannen som svarade trodde jag var telefonförsäljare, men innan han hann klicka bort mig hann jag i alla fall lugnt förklara att jag var spekulant på den utannonserade utrustningen. Då blev han lite mer positivt inställd.

Jag ställde de frågor jag ville ha svar på, tekniska specifikationer osv och fick bra svar, så till slut frågan om priset. Jo, det låg på 160 000 kronor precis som i annonsen, och det var ink. moms. ”vet du hur man räknar bort momsen?” frågar han plötsligt.  Här blir det lite skrattretande. Jag är högskoleekonom, och hel/delägare i tre aktiebolag.  Jag och min kompanjon har tillsammans över ett kvarts sekels erfarenhet av företagande…men nej, moms har vi nog aldrig räknat på…

Det blev ingen affär.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>